Thursday, October 14, 2010

6 Bulan Mencari Jalan Yang Lurus

Boleh buka lagi rupanya blog aku ni, ingat dah berkubur dek penangan facebook "muka buku" ni, Sejak facebook mula menguasai alam maya ni, laman2 seperti blogspot, wordpress, friendster, tagged sudah mula ketinggalan zaman dan dilupakan. Kira ni zaman gemilang facebook & twitter (Org Politik Suka Guna Twitter) maybe lepas ni kalo ada laman yang lebih hebat dari facebook, facebook juga akan dilupakan dan tenggalam dalam kemajuan arus perdana ~

Tajuk hiperbola betul "6 Bulan Mencari Jalan Yang Lurus" maybe sebab aku dah 6 bulan tak update blog kot hehe ~ atau 6 bulan merangka impian dan masa depan, well tak dapat dinafikan lepas graduasi ni bukan senang untuk mencari kerajaan, aku ni boleh kira sangat beruntung sudah mempunyai pekerjaan sedangkan rakan2 yang lain masih bertarung untuk mendapatkan pekerjaan, aku doakan semoga mereka mencapai apa saja impian yang mereka inginkan ~ Ramai yang mengatakan mahasiswa sekarang memilih pekerjaan tu kira jawapan klise masyarakat la namun faktanya sekarang memang susah nak dapatkan pekerjaan dalam swasta swasta & apa kan lagi kerajaan memang payah, So diharap pembentangan bajet esok akan ada khabar gembira untuk fresh graduate ni ~

Org cakap memang susah kalau kita nak keluar dari kebiasaan kita, ia perlukan semangat yang kuat untuk tinggalkan benda yang banyak bersama dengan kita selama ini. Maybe ini masa yang sangat tepat, it's time to move on ~ masa untuk meninggalkan junk food, makanan kolestrol, fast food, masa untuk mula exercise seperti dulu kala ~ I want my life back haha ~ Dulu lepas keluar dari UKM aku pernah berazam nak tinggalkan antara benda yang paling berharga dalam hidup ni namun sangat susah dan sangat payah, tapi inilah masanya untuk tinggalkan semua tu, start a new life & masa untuk memikirkan tentang diri sendiri ~

2 comments:

NiZaM said...

tipu arh ko..

aku xlupakan pon blogspot aku.. hahahaha

AkMaL BeSt said...

erkkk kene tmbah sket ayat dlm entri ~ sesetengah golongon telah melupakan blogspot tp sebhagian lg masih setia ~ gerek3x huhu