Monday, May 4, 2009

CiNTa, SaYaNG, MiNaT & SuKa

Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau boleh nak dia tahu.. dan kita seboleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)


Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)


Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)


Minat - Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )

Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu…

2 comments:

shueqi_Sue said...

wah2x..nie nape plak entry semacam ini..aahaah..en,akmal..saye part mane?haahhahh..kalo saye sayang org tue,maknenyer saye bukan suka dy lah ekh..eeheheh..

SARFAMS said...

Salam Akhmal,

Aku teringin sangat nak tengok group pc mpp sesi kita nie ada facebook and group frendster sendiri...

Kalau ada blog lagi best... Kita boleh guna blog tu sbg penghubung dgn adik2 1st year slps mmp nanti...

Aku harap ko dapat buat 3 benda nie :

1. Facebook mmp 09/10
2. Blog mmp 09/10
3. Group friendster mmp 09/10


TQ atas komitmen Tuan...

Sebelum tu, nak bagi tau blog Tuan antara yg terbaik yg pernah aku jelajah... Tahniah Tuan... :-)


Ikhlas,

SARFARIZMAL